Seminarium: Jonas Gardell – Om Jesus

Kön ringlade lång när det var dags för Jonas Gardell att prata om sin bok där han berättar sin version av hur Jesus såg ut, hur han levde och vad han egentligen ville ha sagt. Gardell frågar oss när vi tror att Jesus blev Guds son, och hur är det egentligen med jungfrufödslar? Hur var tandvården på den tiden? Enligt Gardell hade nog inte Jesus så raka fina, vita tänder som bilderna visar…. han hade nog inte särskilt många tänder alls. Och vad pratade han för dialekt? Om han hade varit svensk hade han antagligen pratat värmländska… o inte den fancy varianten från Arvika eller så… utan den ”bonnigaste” varianten.

Jonas fortsätter på sitt typiska karismatiska vis att diskutera huruvida Jesus kunde läsa… Säger Trosbekännelsen egentligen något om Jesus budskap och vad vill evangelisterna få oss att tro på?

Jag är inte troende kristen någonstans tror jag, jag bara älskar Jonas Gardell och hans sätt att ta sig an en scen och en publik. Det är så härligt att få skratta med honom!

Han avslutar sina alldeles för korta 45 minuter med att försöka frälsa oss lite grann

”-Gud älskar oss inte för att vi förtjänar det, utan för att vi behöver det. Amen.”


Kommentarer

Seminarium: Jonas Gardell – Om Jesus — 2 kommentarer

  1. Låter som ännu ett seminarium jag borde gått på. Jag blev inte alls sugen när jag läste mässprogrammet men nu ångrar jag mig att jag inte gick dit.

  2. Pingback: Jonas Gardell: Om Gud | PocketBlogg.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *