Pocket för barn och ungdom

Vi tycker att det är viktigt att barn och ungdomar kommer igång med sitt läsande och får tillgång till bra böcker när de väl fått upp ögonen för det. Jag minns väl min egen och mina barns “slukarålder” med glädje. Även som vuxen kan man då och då komma in i liknande perioder av “flow”, fast det är mycket praktiskt runt omkring att sköta om, som hindrar den där ohämmade läsningen…

Vi har en speciell kategori bland våra pocketbok-recensioner som heter “barn och ungdom”, du hittar den här! Under maj och juni 2012 har vi tänkt fylla på den avdelningen rejält med nya tips på aktuella böcker i pocketformatet, som vi tycker är väldigt lämpat även för yngre läsare. Som ni vet vid det här laget är vi ganska generösa med vad vi menar med ”pocket” – allt med mjuka pärmar! (Häftade böcker, danska band, paperback osv.)

Tänk avslutningspresent, sommarlov, badstrand, hängmatta, campingsemester… en pocketbok kan inte vara fel!

Vi har tidigare uppmärksammat Pocketförlaget som på senare år gjort en extra satsning på just pocketböcker för unga. Här får de ytterligare en eloge för detta. På deras hemsida finns också en speciell sida för unga, där man kan läsa lite mer om böckerna och deras författare. Det är också lätt att komma vidare när man börjar vilja läsa mera “vuxna” böcker.

På många bibliotek finns också en avdelning för “unga vuxna” (den kan heta lite olika saker beroende på bibliotekariernas fantasi!). Där samlar man böcker som går att läsa från 14-15-årsåldern och så länge man känner sig ung, det behöver alltså inte vara cementerat vilka böcker som är “barn” eller “vuxen” alltid.

Har du läst någon bra pocketbok som lämpar sig för unga? Den behöver inte vara alldeles ny. Vill du skriva en gästrecension här på PocketBlogg, så är du välkommen! Kontakta oss!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *