Deckarförfattaren Emelie Schepp på bokmässan

Den första jag snubblade på under årets bok- och biblioteksmässa i Göteborg var deckarförfattaren Emelie Schepp. Jag beslöt mig på stående fot för en spontanintervju. När allt kommer omkring är det inte varje dag jag pratar med tvättäkta författare och det gäller att utnyttja tillfällena.

Schepp arbetar egentligen med reklam och är från jobbet van vid att skriva. En dag bestämde hon sig för att skriva en bok. Resultatet blev Märkta för livet som kom ut 2013. Det låg mycket arbete bakom boken och att se den i tryck, det var stort, berättade hon.

Jag tycker det låter underbart inspirerande. Att bestämma sig för att skriva en bok, att faktiskt göra det och att få den utgiven – det är ju som en dröm som blir sann.

emelie_schepp-001Märkta för livet verkar vara en bok för mig. Huvudpersonen Jana Berzelius är en framgångsrik åklagare med ett förflutet hon inte minns. Som nioåring vaknade hon upp på ett sjukhus utan att veta vem hon var eller varifrån hon kom från. Drygt 20 år senare, när hon arbetar med en mordutredning, kommer hon sin egen gåta på spåren. Jag är ju väldigt svag för böcker där gamla, ruggiga hemligheter kommer i dagen.

I början av nästa år kommer Märkta för livet i vanlig pocket. I maj kommer uppföljaren.


Kommentarer

Deckarförfattaren Emelie Schepp på bokmässan — 1 kommentar

  1. Pingback: Deckarförfattaren Emelie Schepp på bokmässan | Emelie Schepp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *