Tematrio – Kärlek

temahjartaI går var det Alla hjärtans dag och i veckans tematrio uppmanar Lyran oss att berätta om tre bra böcker som handlar kärlek. Kärlek är inte min starkaste sida. Här kommer min med möda ihopskrapade trio.

Andrew Taylors roman En doft av död utspelas under amerikanska frihetskriget. En engelsman kommer till New York för att hjälpa amerikaner lojala till brittiska kronan. Han blir inhyst hos en domarfamilj, snubblar över ett mord och blir alldeles för involverad på alla möjliga sätt. Långsamt berättad spänningsroman om en brutal tid och en omöjlig kärlek. Som att bli förflyttad 200 år tillbaka i tiden.

Kapten Corellis mandolin av Louis de Bernières är berättelsen om en liten stad i Grekland under andra världskriget. Dottern till ortens självlärde läkare och en italiensk ockupationssoldat dras till varandra. Kärleksfullt, roligt, grymt, hoppfullt.

Också Försoning av Ian McEwan utspelas under andra världskriget. Ljuv musik uppstår mellan kvinna ur överklassen och man av folket men en lillasysters snokande får katastrofala konsekvenser. Vackert och tragiskt om kärlek över klassgränser. Jag har läst två böcker av Ian McEwan. Det här var den jag gillade.


Kommentarer

Tematrio – Kärlek — 11 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *