Marita Conlon-McKenna: Den glömda rosenträdgården

den-glomda-rosentradgarden

En låntagare kom in på det bibliotek där jag jobbar, och lämnade tillbaka den här boken med orden ”det här var en bra bok. Den handlade inte om nånting, speciellt.”

Det väckte förstås min nyfikenhet och jag var mer eller mindre tvungen att läsa den.

Och hon hade rätt. Visst, upplägget verkar väldigt dramatiskt, med en medelålders kvinna som plötsligt och oväntat blir änka och tvingas besluta om ett gammalt men ytterst charmigt residens i kanten av en liten irländsk by. Men ändå – föga realistiskt och väldigt, väldigt förutsägbart…Varför skaffar sig människan inte ett jobb? Varför åker hon bara omkring och köper rosenbuskar? Och den försmådda unga släktingen som kommer flyttande från storstaden är också rätt mjäkig tycker jag.

Att det ska ta 328 sidor för två kompetenta, moderna kvinnor att komma fram till vad de ska göra med sina liv är ganska obegripligt. Det stod klart redan på sidan 50.

Men vill man ha en bok som är bra att läsa på stranden, som inte kräver för mycket engagemang, så är detta en ”bra” bok. Irländska feel-good, om man så vill.

Betyg: ★★☆☆☆

Orginaltitel: The rose garden
Översättning: Lina Erkelius
Förlag: Norstedts
Utgiven: okt 2015
ISBN: 9789113070131
Antal sidor: 328 s.

Köp boken på Adlibris eller på Bokus.


Kommentarer

Marita Conlon-McKenna: Den glömda rosenträdgården — 2 kommentarer

  1. Hahah rolig beskrivning av låntagaren. Men ja, den låter inte som min typ av bok heller 😛 Jag har inget emot få händelser men på den beskrivning låter den rätt dålig 😛

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *